Engelli öğrencilere tekerlekli sandalye

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Attila İlköğretim Okulu'nda eğitim gören 2 engelli için alınan tekerlekli sandalyeleri öğrencilere teslim etti.
Zihni Aldırmaz, Attila İlköğretim Okulu'na gelişinde öğrencilerin büyük ilgisi ile karşılandı. Zihni Aldırmaz'ı alkışlayan ve çiçek veren öğrenciler, hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Törende konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Aldırmaz, ilk fırsatta Attila İlköğretim Okulu'nun engelsiz hale getirileceği sözünü verdi. Engellilerin daha rahat eğitim görmesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Zihni Aldırmaz, "Bu arada belediye otobüslerimiz engelsiz hale getiriliyor. Yakın zamanda tüm okul ve ibadet yerlerini de engellilerin kullanımına uygun yapacağız." dedi. Görme engellilerin kullanabileceği kabartma kartvizitini de dağıtan Zihni Aldırmaz, bu konuda başlattığı kampanyaya öğrencilerden destek istedi.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet de Zihni Aldırmaz ve Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Ali Duran Karakaya'yı engellilerle ilgili çalışmalarından dolayı kutladı. Selamet okulun bahçesinin asfaltlanmasından dolayı da Zihni Aldırmaz'a teşekkür etti.

Ali Duran Karakaya ise "Türkiye'nin ilk engelsiz şehrini başarma hedefinden dolayı Başkanımıza teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

Attila İlköğretim Okulu Müdürü Nuh Yılmaz Arıoğlu da konuşmasında engelli öğrencilere tekerlekli sandalye verilmesi ve okulun bahçesinin asfaltlanmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından tekerlekli sandalyeler 4. Sınıf öğrencileri Makbule Gülşah Canbolat ve Mert Ataş adlı öğrencilere hediye edildi.

Zaman

Konular