Başbakan'dan engellilere atama müjdesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, engelli öğretmen adaylarına iyi haber!.. öğretmen atama
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Engelli öğretmen olamaz'' diye bir düşünceyi tanımadıklarını belirterek, ''Engelli de bal gibi öğretmen olur. Hem de çok iyi öğretmen olur'' dedi.

Partisinin TBMM grup toplantısında konuşan Erdoğan, engelli vatandaşlara yönelik müjdeler verdi. Engellilerin istihdamını AK Parti olarak her zaman önemsediklerini, ayrı önem verdiklerini ifade eden Erdoğan, gerek işverenleri gerek engelli vatandaşları bu konuda her zaman desteklediklerini söyledi.

Kamuda 2002 yılında sadece 5 bin 777 engelli vatandaşın memur olarak istihdam edildiğini hatırlatan Erdoğan, kendilerinin bu sayıyı yaklaşık 5 kat artırdıklarını kaydetti. ''Bu ülkede engelli kardeşlerimizin yanında AK Parti iktidarı var. Onların böyle bir derdi var mıydı? Hayır'' diyen Erdoğan, kendilerinin ''İnsanı yaşat ki devlet yaşasın'' ilkesiyle yola devam ettiklerini kaydetti.

Halen kamuda 27 bin 224 engelli vatandaşın istihdam edildiğine işaret eden Erdoğan, 2011 yılında yasa değişikliği yaptıklarını, dünyada ilk kez engellileri merkezi sınava tabi tutarak kamuya almaya başladıklarını hatırlattı. 2002 yılında sınavın yapıldığını ve 7 bin 746 kadroya atama yapıldığına dikkati çeken Erdoğan, ''Şimdi 2013 yılında 8 bin 115 engelli kardeşimizi daha kamuda istihdam edeceğiz. 2012'de yapılan merkezi sınav esas alınarak ÖSYM aracılığıyla Mart ayında 8 bin 115 kardeşimizi inşallah işe yerleştireceğiz. Bu güzel gelişmenin, bu müjdeli haberin de engelli kardeşlerime, ailelerine hayırlı olmasını diliyorum'' diye konuştu.

Engelli öğretmenlere müjde

Müjdelerinin bitmediğini belirten Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı işbirliğiyle engelli öğretmenlerle ilgili bir çalışma başlattığını söyledi.

Öğretmen yetiştiren yüksek öğretim kurumlarından mezun olan ve 2012'deki engelli sınavına giren adaylar arasından engel durumları ve alanları uygun olanların,atama sonuçları öğretmen olarak atamalarını gerçekleştireceklerini ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

''Engelli öğretmen olamaz diye bir düşünceyi biz tanımıyoruz. Engelli de bal gibi öğretmen olur hem de çok iyi öğretmen olur. İnşallah bunun da ilk adımını böylece atıyoruz. Engelli kardeşlerimize 'Ne yapalım biz kader mahkumuyuz' ifadesini söyletme hakkına hiçkimse sahip değil. Çünkü bu insanlar şunun idraki ve iddiası içindedir; ' Ben bu ülkede tüm vatandaşlarımıza hizmete ortak olmak istiyorum.' Kendini yetiştirmiş, bu kabiliyeti var. Sen nasıl olur da 'kader mahkumu' diyerek onu bir kenara itersin. Öğretmenlik mesleğini icra edebilecek olan engelli kardeşlerimizi de biz milli eğitimde istihdam ediyoruz.

Bir başka güzel adımı da bugün atıyoruz. AK Parti hükümetleri döneminde engelli bireylerin eğitimine de özel önem verdik. Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri tarafından her ay 245 bin engelli kardeşimize özel eğitim hizmeti sunuyoruz. Bu eğitimin aylık tutarı, 105 milyon liradır. Tamamı tarafımızdan karşılanıyor. Bu okullarımızda özel eğitim öğretmeni açığı yaşanıyordu. Şimdi ihtiyacı gidermek amacıyla MEB tarafından belirli branşlardaki öğretmenlere yönelik olarak sertifika programları başlatıyoruz. Böylece engelli kardeşlerimizin eğitiminde önemli bir engeli daha geride bırakıyoruz.''

''Bu ayın sonuna kadar il içi atamaları yapacağız''

Erdoğan, okullarda eğitim öğretim yılının ikinci döneminin dün başladığına işaret ederek, Türkiye genelinde 17 milyon öğrenciye, 776 bin öğretmen ve yöneticiye yeni dönemde başarılar diledi.

Bu yıl Şubat ayında da eş durumu başta olmak üzere mazeret atamalarını yapacaklarını daha önce duyurduklarını, bu atamaların gerçekleştiğini belirten Erdoğan, 8 bin 286 öğretmenin başvurusunun değerlendirildiğini, 7 bin civarında öğretmenin tercihlerine yerleştirildiğini söyledi. Erdoğan, dün itibarıyla il içi mazeret atamalarının başlatıldığını, bu ayın sonuna kadar il içi atamaların yapılacağını ifade etti.

Okullarda ''Okul Sütü Programı''nın bu yıl da kararlı şekilde devam edeceğini bildiren Erdoğan, geçen yıla göre rakamın daha yüksek olacağını, bu yıl 30 bin 885 okulda ana sınıfı dahil olmak üzere 6 milyon 291 bin öğrenciye, 14 Haziran'a kadar haftada 3 gün uzun ömürlü süt dağıtacaklarını söyledi. Erdoğan, geçen yıl 30 bin ton civarında olduğunu, bu yıl 14 Haziran'a kadar toplamda 60 bin ton sütün öğrencilere ulaşacağını kaydetti.

Erdoğan, ''Bunlar ithal süt tozu değil, taze süt....Bunun üzerinden de spekülasyon yapmaya başlarlar. Sayın Kılıçdaroğlu bu işleri çok sever biliyorsunuz. Hafta bir iki gün herhangi bir belediyesinde böyle dağıtım olunca, onu kalkar bununla mukayese eder'' dedi.

Televizyonla tanıştıkları andan itibaren tanıdıkları sanatçı Tekin Akmansoy'un vefat ettiğini belirten Erdoğan, kendisine Allah'tan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı diledi.

Erdoğan, ülkeye, millete hizmet yoluna her gün yeni bir uygulama, reform, toplu açılış, yeni eser ve yeni yatırımlarla ilerlemeye devam ettiklerini belirterek, hafta sonunda 2 gün Mardin'de olacağını ifade etti. Erdoğan, ''Mardin'de de toplu açılışlarımızı yapıcağız, yeni adımlarımızı inşallah Mardin'de atacağız. 29 büyükşehrimizden biri olacak olan Mardin'i yeni sürece farklı hazırlamak için de 2 gün gerek merkezde ve gerek bazı ilçeleri dolaşarak bu adımları atıyoruz. Kim ne derse desin, kim ne yaparsa yapsın milletle el ele gönül gönüle Türkiye'yi büyütmeye devam ediyoruz. Bu tarihi anlara şahit olduğu, tarih yazdığı için bu grubu bir kez daha tebrik ediyorum'' diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmasının sonunda TEKEV Vakfı, eğitime katkılarından ötürü Başbakan Erdoğan'a bir plaket sunarken, Sivas Suşehri Kadın Kolları üyeleri, annesi Tenzile Erdoğan'ın karakalem portresini ve annesi için hatim indirilen Kuran-ı Kerim'i, Diyarbakır'dan gelen bir grup ise restorasyonu yapılan türbenin eski ve yeni halini gösteren tabloyu sundu.

https://atama.beyan.org/node/6


Konular